Sanoitukset

Ajatuspuu_piano_2000px

Toimittaja, kirjailija ja sanoittaja Jukka Saarinen on 1980-luvulta lähtien tehnyt sanoituksia niin maamme huippurtisteille kuin räätälintyönä Turku TV:n viikoittaisiin viisuihin tai yksityisille henkilöille vaikkapa häävalssiksi.

Saarinen on myös vuosikymmenien varrella osallistunut erilaisiin sävellys- ja sanoituskilpailuihin. Niistä merkittävin on Seinäjoen tangomarkkinoiden uusien tangojen sävellys- ja sanoituskisa. Siinä kilpailussa paras sijoitus tähän asti on toinen sija vuonna 2009 tangolla Yhdestoista hetki (säv. Risto Pahlama).

Euroviisuissa paras menestys tuli vuonna 1993 laululla Tule luo. Tämän Matti Puurtisen säveltämän Suomen edustussävelmän esitti Irlannin Millstreetissä Katri Helena.

Jukka Saarisen sanoituksia ovat esittäneet mm. Katri HelenaMatti ja Teppo, Arja Koriseva, Jari Sillanpää, Heidi Kyrö, Lea Laven, Jukka Hallikainen, Joel Hallikainen, Arto Nuotio, Eija Kantola, Rainer Friman, Tauski, Matti Salminen, Jukka Pietilä ja Kristiina Mäki. Levytettyjä lauluja on kaikkiaan noin sata.

Jukka Saarisen sanoituksia Suomen äänitearkistossa